Svjetski dan bubrega 2007

Obilježavanje Svjetskog dana bubrega, 13. ožujka 2007. bio je obilježen raznovrsnim priredbama u nekoliko hrvatskih gradova.

DAR ŽIVOTU

Rijeka, nedjelja 18. ožujka 2007.

U Rijeci je održana humanitarna akcija pod nazivom "Dar životu" na inicijativu bubrežnih bolesnika i županijske udruge bolesnika, a u svrhu obilježavanja Svjetskog dana bubrega.

U sklopu akcije bili su slijedeći sadržaji:

- Humanitarni koncert
- Izložba fotografija
- Nogometni turnir
- Štand na Korzu

 

IMATE LI ZDRAVE BUBREGE?

Zagreb, četvrtak 8. ožujka 2007.

U Hrvatskom novinarskom domu u Zagrebu Hrvatsko društvo za nefrologiju, dijalzu i transplantaciju povodom Svjetskog dana bubrega organiziralo je okrugli stol pod nazivom Imate li zdrave bubrege?

U svrhu podizanja svijesti javnosti o ovoj problematici Hrvatsko društvo za nefrologiju, dijalzu i transplantaciju oformilo je posebnu internetsku stranicu www.svjetskidanbubrega.org na kojoj se mogu dobiti detaljnije informacije o bubrežnim bolestima, problemima bubrežnih bolesnika, a rješavanjem jednostavnog kviza moguće je provjeriti svoje znanje o bolestima bubrega. Web stranica je predstavljena javnosti na okruglom stolu .

Sudjelovali su naši priznati stručnjaci, nefrolozi te su medijima prezentirali problem sve većeg porasta broja bubrežnih bolesnika u svijetu i kod nas, te predstavili mogućnosti liječenja i preventivne mjere koje se mogu provesti. Događaj je značajno medijski popraćen.

Slike je ustupio časopis Medix.

 

NEFROLOGIJA DANAS

Zagreb, petak 9. ožujka 2007.

U Hrvatskom liječničkom domu 9. ožujka 2007. organiziran je simpozij Nefrologija danas s temom Rano otkrivanje kronične bubrežne bolesti na kojem su sudjelovali nefrolozi, medicinski biokemičari, epidemiolozi i liječnici opće medicine.

Obilježavanje Svjetskog dana bubrega u Hrvatskoj omogućili su:

Svjetski dan bubrega © 2010 | Na vrh stranice | Web dizajn

Hrvatsko društvo za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju Zajednica udruga dijaliziranih i transplantiranih bubrežnih bolesnika Hrvatske Roche.com Hrvatska udruga medicinskih sestara Hrvatska udruga Transplant